Poslovne politike

Pružanje niza prednosti malim gospodarstvima

01 Planiranje proizvodnje i omogućavanje lakšeg pristupa tržištu.

02 Sortiranje i kalibriranje plodova prema sve oštrijim zahtjevima kupaca (trgovački lanci).

03 Uštede pri skladištenju i pripremi plodova za tržište.

04 Jednostavniju i bržu organizaciju distribucije proizvoda.

05 Zadržavanje jednake kakvoće plodova tijekom cijelog razdoblja skladištenja.

06 Kontinuiranu opskrbu tržišta.

07 Postizanje veće prosječne cijene proizvoda na tržištu.

08 Proširiti postojeću ponudu većim brojem vrsta voća i povrća.

Navedene prednosti omogućit će proizvođačima da postanu konkurentniji na domaćem tržištu te stvoriti nužne pretpostavke za izvoz proizvoda na europsko tržište.

Opća poslovna politika društva

Poslovna politika društva zasniva se na slijedećim vrijednostima : zakonitost rada i poslovanja, profesionalnost, stručnost, pravičnost, poštenje, savjesnost i odgovornost. Društvo će nastojati svojim aktivnostima u idućem vremenskom periodu ostvariti dodatne prihode uz što manje troškove poslovanja.

Kratkoročna poslovna politika društva

Kratkoročna poslovna politika Društva iskazana je u planu aktivnosti, a tom se odnosi na realizaciju II faze – izgradnja ULO Hladnjače, te povećanje udjela na domaćem tržištu i traženju mogućnosti za izvoz.

Dugoročna poslovna politika društva

Dugoročna poslovna politika Društva je iznalaženje novih modela razvoja domaće proizvodnje, te na taj način pomaganje razvoja malog poduzetništva i spremanje istog na izazove sa kojim će se suočiti ulaskom u EU.

Vanjska poslovna politika društva

Vanjsku poslovnu politiku Društva čine sve aktivnosti prema okruženju, a to su prvenstveno:

  • odnos prema proizvođačima – osnovni princip uslužnosti, da se prepozna da društvo postoji radi samih proizvođača
  • odnos prema poslovnim bankama – izgraditi partnerski odnos
  • odnos prema vlasniku – promovirati njegove ciljeve u provedbi razvoja gospodarstva, kao i zaštita uložene imovine u ciljani projekt

Unutarnja politika društva

Unutarnju politiku Društva čine sve one aktivnosti Društva u cilju jačanja njegovoga potencijala, a to se prvenstveno odnosi na

  • politika proizvoda – glavni proizvod Društva su poljoprivredni proizvodi, što od Društva zahtijeva sagledavanje svih mogućih faktora utjecaja na njegovo poslovanje i pridržavanje načela sigurnosti i efikasnosti.
  • financijska politika – financijska politika Društva iskazana je kroz nacrt financijskog plana, kojim se predstavlja način financiranja poslovanja Društva(prikupljanje sredstava kroz izvore prihoda u cilju podmirenja troškova poslovanja). Društvo će u svom poslovanju primjenjivati načelo racionalnosti u upravljanju svojim raspoloživim sredstvima.
  • razvojna politika Društva - razvoj Društva bit će u skladu s financijskim mogućnostima društva, kao i ciljevima osnivača Društva

Adresa

Adresa:
Rakitovec 244B,
10419 Vukovina
Tel:
+385 (1) 6255 929
Fax:
+385 (1) 6255 930
Mob:
+385 (91) 6176 957
E-Mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Web stranica:
www.distributivni.eu

markerPronađite nas na Google Maps

O nama

Tvrtka Distributivni centar za voće i povrće d.o.o. iz Velike Gorice osnovana je 2008. godine na inicijativu Zagrebačke županije, Grada Velika Gorica i poljoprivredne zadruge Zagrebački voćnjaci p.z. s namjerom da postane centralno mjesto koje će omogućiti koncentraciju ponude voća i povrća poljoprivrednih proizvođača s područja Zagrebačke županije te okolnih županija.

Pratite nas na:

JoomShaper