Posjet izaslanstva općine Brodski Stupnik

1

Kao primjer dobre prakse, Distributivni centar za voće i povrće posjetilo je izaslanstvo općine Brodski-Stupnik, zajedno sa zamjenikom brodsko-posavskoga župana Stjepanom Bošnjakovićem.

Od ideje osnivanja poljoprivredne zadruge (PZ „Zagrebački voćnjaci“) do dobivanja statusa proizvođačke organizacije, od gradnje prve faze Distributivnog centra do opremanja ULO hladnjače, goste je kroz prezentaciju proveo direktor Centra Hrvoje Bunjevac.

- Svi smo svjesni problema u poljoprivredi. Ovakav Centar jedno je od rješenja problema. Trebamo se udružiti i zajedno krenuti na tržište. Ako će svako selo voditi svoju politiku neće nam biti dobro! - rekao je Bunjevac.

Da se pojedinačnim pokušajima ne može uspjeti na globalnome tržištu svjestan je i načelnik Brodskog Stupnika Goran Jelinić. Ova općina, rekao je, ima namjeru graditi poljoprivredni inkubator, koji bi se sufinancirao europskim novcem, a u kojemu bi, uz ostalo, bio prostor za preradu voća i povrća, meda i mesa, te u konačnici i hladnjača.

- Do jesni ćemo napraviti detaljnu analizu i točno vidjeti što bi sve od planiranoga bilo isplativo raditi - rekao je Jelinić.

S gostima iz Brodskog Stupnika razgovarao je i zamjenik župana Zagrebačke županije Hrvoje Frankić. Rekao je da ovakav Centar, čiju politiku poslovanja određuju sami proizvođači, garantira sigurnu distribuciju i plasmam proizvoda.

- Korist od njega imaju sami proizvođači, a ne trgovci. Kroz ovakav Centar se kreira i razvija povjerenje krajnjega kupca i poljoprivrednih proizvođača - rekao je Frankić.

2345678910111213

 

 

 

 

 

 

 

Adresa

Adresa:
Rakitovec 244B,
10419 Vukovina
Tel:
+385 (1) 6255 929
Fax:
+385 (1) 6255 930
Mob:
+385 (91) 6176 957
E-Mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Web stranica:
www.distributivni.eu

markerPronađite nas na Google Maps

O nama

Tvrtka Distributivni centar za voće i povrće d.o.o. iz Velike Gorice osnovana je 2008. godine na inicijativu Zagrebačke županije, Grada Velika Gorica i poljoprivredne zadruge Zagrebački voćnjaci p.z. s namjerom da postane centralno mjesto koje će omogućiti koncentraciju ponude voća i povrća poljoprivrednih proizvođača s područja Zagrebačke županije te okolnih županija.

Pratite nas na:

JoomShaper