Radni sastanak pročelnika za poljoprivredu

jabuka11

U Distributivnom centru za voće i povrće održan je radni sastanak pročelnika za poljoprivredu Bjelovarsko-bilogorske, Koprivničko-križevačke, Krapinsko-zagorske, Međimurske, Sisačko-moslavačke, Varaždinske i Zagrebačke županije te Grada Zagreba. 

Središnja tema bila je „Poticanje razvoja hortikulturne proizvodnje - izazovi, proizvodnja, logistika, distribucija, prodaja, udruživanje, zajednički projekti“. Poseban naglasak bio je na proizvodnji jabuke, te je načelno prihvaćen prijedlog pročelnika za poljoprivredu Zagrebačke županije Josipa Kraljičkovića o iniciranju projektne ideje „Devet županija za konkurentniju proizvodnju voća i povrća - primjer proizvodnja jabuka“. Prisutni su se složili da ovakav projekt, prije svega, trebaju podržati sami proizvođači, koje treba uvjeriti da je to dobra ideja u njihovom interesu. U konačnici zamisao je da se udruže proizvođači devet hrvatskih županija i tržištu ponude jedinstvenu (hrvatsku) robnu marku jabuke. Kao primjer dobre prakse udruživanja proizvođača istakuta je PZ „Zagrebački voćnjaci“, prva proizvođačka organizacija u RH u sektoru voća i povrća. S načinom funkcioniranja zadruge, od njezina osnutka do danas, prisutne je upoznao Mario Di Giusti, njezin upravitelj.

Govorilo se i o mogućnosti da Distributivni centar za voće i povrće postane regionalni centar za plasman domaćega voća na hrvatsko i europsko tržište. S radom centra, i skorim otvorenjem ULO hladnjače, govorio je njegov direktor Hrvoje Bunjevac. Naglasio je da je centar na usluzi svim voćarima sjeverozapadne Hrvatske.

jabuka22jabuka33jabuka44jabuka55jabuka66jabuka77jabuka88

 

Adresa

Adresa:
Rakitovec 244B,
10419 Vukovina
Tel:
+385 (1) 6255 929
Fax:
+385 (1) 6255 930
Mob:
+385 (91) 6176 957
E-Mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Web stranica:
www.distributivni.eu

markerPronađite nas na Google Maps

O nama

Tvrtka Distributivni centar za voće i povrće d.o.o. iz Velike Gorice osnovana je 2008. godine na inicijativu Zagrebačke županije, Grada Velika Gorica i poljoprivredne zadruge Zagrebački voćnjaci p.z. s namjerom da postane centralno mjesto koje će omogućiti koncentraciju ponude voća i povrća poljoprivrednih proizvođača s područja Zagrebačke županije te okolnih županija.

Pratite nas na:

JoomShaper