Distributivni centar za voće i povrće u Rakitovcu postao ogledni primjer za ostatak zemlje

By dc_admn_user In Vijesti No comments

Predsjednica je danas u sklopu posjete Velikoj Gorici obišla Distributivni centar za voće i povrće u poslovnoj zoni Rakitovec, gdje se susrela s proizvođačima voća i povrća.

– Iznijeli smo predsjednici probleme s kojima se proizvođači voća i povrća danas susreću. Naš model pokazao se kao rješenje i put kojim se treba ići. Drago mi je što je i predsjednica to prepoznala. Ovaj model prekopiran je i u Slavoniji te bi se uskoro trebao realizirati u Osijeku, a zatim i u Slavonskom Brodu. Nedostatak kvalitetne infrastrukture najveći je problem proizvođačima. Ako u vrijeme berbe nemate gdje skladištiti svoje proizvode, prisiljeni ste ih prodavati po nižim cijenama – rekao je Hrvoje Bunjevac, direktor Distributivnog centra za voće i povrće d.o.o u Rakitovcu.

Na jutros održanom sastanku dogovoreno je da Ministarstvo državne imovine darovnim ugovorom prepiše Velikoj Gorici državno zemljište na kojem je izgrađen dio Distributivnog centra u Rakitovcu. Time će se stvoriti preduvjeti za početak provedbe treće faze ovog projekta.

Kolinda Grabar-Kitarović položila je vijenac ispred ‘Golubice’, spomenika poginulim braniteljima, prije druženja s proizvođačima voća i povrća.

Izvor: cityportal.hr