Posjet izaslanstva općine Brodski Stupnik

By dc_admn_user In Galerija, Vijesti No comments

Kao primjer dobre prakse, Distributivni centar za voće i povrće posjetilo je izaslanstvo općine Brodski-Stupnik, zajedno sa zamjenikom brodsko-posavskoga župana Stjepanom Bošnjakovićem.

Od ideje osnivanja poljoprivredne zadruge (PZ „Zagrebački voćnjaci“) do dobivanja statusa proizvođačke organizacije, od gradnje prve faze Distributivnog centra do opremanja ULO hladnjače, goste je kroz prezentaciju proveo direktor Centra Hrvoje Bunjevac.

– Svi smo svjesni problema u poljoprivredi. Ovakav Centar jedno je od rješenja problema. Trebamo se udružiti i zajedno krenuti na tržište. Ako će svako selo voditi svoju politiku neće nam biti dobro! – rekao je Bunjevac.

Da se pojedinačnim pokušajima ne može uspjeti na globalnome tržištu svjestan je i načelnik Brodskog Stupnika Goran Jelinić. Ova općina, rekao je, ima namjeru graditi poljoprivredni inkubator, koji bi se sufinancirao europskim novcem, a u kojemu bi, uz ostalo, bio prostor za preradu voća i povrća, meda i mesa, te u konačnici i hladnjača.

– Do jesni ćemo napraviti detaljnu analizu i točno vidjeti što bi sve od planiranoga bilo isplativo raditi – rekao je Jelinić.

S gostima iz Brodskog Stupnika razgovarao je i zamjenik župana Zagrebačke županije Hrvoje Frankić. Rekao je da ovakav Centar, čiju politiku poslovanja određuju sami proizvođači, garantira sigurnu distribuciju i plasmam proizvoda.

– Korist od njega imaju sami proizvođači, a ne trgovci. Kroz ovakav Centar se kreira i razvija povjerenje krajnjega kupca i poljoprivrednih proizvođača – rekao je Frankić.