Zagrebačka županija ulaže u modernizaciju i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava

By dc_admn_user In Galerija, Vijesti No comments

Zagrebačka županija rješava, kroz uspostavu Distributivnog centra za voće i povrće Zagrebačke županije, izazove poljoprivrednih proizvođača. Nemogućnost skladištenja proizvoda po povoljnoj cijeni te plasman proizvoda tijekom cijele godine u velike trgovačke lance bili su izazovi s kojima su se nosili mali poljoprivredni proizvođači.

Zagrebačka županija odlučila se na jedinstven projekt u državi-gradnju prve ULO hladnjače koja nije u vlasništvu trgovaca. 23 proizvođača osigurala su plasman u velike trgovačke lance, čak i u vrijeme pandemije. Distributivni centar za voće i povrće ujedno je i edukativni centar za učenike školskog uzrasta i poljoprivrednike s područja Županije.

Zahvaljujući najsuvremenijim uvjetima skladištenja djeca u školama i stanovnici jedu zdravo i domaće tijekom cijele godine, a posebna se pozornost posvećuje ekološkim proizvodima. U energetski najizazovnijoj godini, centar je solarnom elektranom osigurao vlastitu energiju i uštede. OPG-ovi opstaju, mladi ostaju na selu, nova radna mjesta se otvaraju, a okoliš se čuva.

U Zagrebačkoj županiji stvara se budućnost!